Soltész Szilárd


Szélesre nyílt eddigi életutam folyamatosan formálja a szemléletem, gondolkodásom. A megfelelő szellemiségben, a megdolgozott alapokban, és a tapasztalatok tanító erejében hiszek. Magas szintű önismereti munkát végzek, hiszen sokszor még a komplex szervezeti feladatok vagy projektek során is használom a pszichológiai ismeretekre támaszkodó tanácsadási munkaformák valamelyikét. Saját személyiségemmel dolgozom, így fontos, hogy a napi próbatételekkel szemben talpon bírjak maradni, valamint képes legyek a klienseim, ügyfeleim fejlődését elősegíteni. Vállalom a múltam egészének szép és szomorú pillanatait. A hatékonyabb, de egyben a békésebb működés érdekében már van bátorságom a történetemből olvasni, így a lelki izomzatom egyre alkalmasabb megtartani a gátló sémáim átrendezése közben is

A főiskolai évek után a Pécsi Tudományegyetemen végeztem közgazdászként, majd jellemzően felső vezetőként dolgoztam az értékesítés és kereskedelem ágazataiban. A tanácsadói területek kiválóságai által kiképzett coachként jelentkeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológiai Intézetének Mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzésére. A szakmai állóképességem fejlesztésére tudatosan egy hosszabb folyamatot választottam. Az állandó új feladatok tapasztalatait az ismert tudásomba megfelelően integrálni a saját magam „érzékenyítésén” keresztül végzem el, így egy erősebb híd köti össze a személyiségem és a tudásom, amely támogatja, hogy olyanná váljak, aki képes valódi segítséget nyújtani a működési folyamataikban zavart tapasztaló egyéneknek, csoportoknak vagy szervezeteknek, illetve olyan személyeknek, akik emberekkel foglalkoznak. Ezért döntöttem úgy, hogy tudásfejlesztésemet az egyetem Szupervízor képzésén folytatom, melynek jelenleg is hallgatója vagyok, így egyelőre a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társaságának pártoló tagja vagyok.

A selfness egy életforma számomra, ami a tudások fejlesztése és az elcsendesedés képessége mellett a fizikai aktivitást is figyelembe veszi. A rendszeres sport az egyik legnagyobb tanítóm, fegyelmez, energizál és tükröt tart a saját korlátaimnak. Éberségre bátorít, hogy tiszteljem az időt, a tempót és a különböző emberi teljesítményeket. A munka és a megdolgozás élménye motiváló, létfontosságú értékek számomra, és jelentős hangsúlyt kap, hogy hogyan és milyen minőségben dolgozom.

Soltesz Szilard

Social Links