Tevékenységek


Coaching/segítő beszélgetés


Meglátásom szerint a coaching folyamat egy intenzív, tanulásra alkalmas emberi találkozások lehetősége.

Értékesítés-stratégia/szervezeti tanácsadás

Komplex szakértői jelenlét, ahol a menedzsment által megfogalmazott célok, irányelvek...

Munkahelyi mentálhigiénés projektek

A csend sose néma! A mentálhigiéné emberi cselekvések sorozata, ahol célzott törekvés az egészséges lelki...

Csoportos/
szervezeti coaching

A csoportos coaching folyamatban a tagok egymás közötti kapcsolataiban nincsen előzetes ...

Selfness és Coaching

Szakmai színpadunkon, magánéletünk során, valamint hivatásunkban is sokszor tapasztalhatunk olyan működési zavarokat, melyek bekorlátoznak, esetenként félelmeink fékezik a változtatáshoz szükséges cselekvési döntések meghozatalát. Vágyunk a biztonságra, az értékes társas kapcsolatok kialakítására, az értelmet adó célok megvalósítására. Felemelő érzés, ha ismerjük és tudjuk is kommunikálni mindazt, amit reális vágyaink kiszolgálásának érdekében muszáj megtennünk – plusz hozadékként támogatja a testi és mentális egészségünk egyensúlyát. Számos olyan hatás érhet bennünket, melyekkel a lelkünk mélyén ellenkezünk, tiltakozunk, s passzív módon befelé elnyomjuk, eltérítjük az elsődleges érzést, ami befolyásolja viselkedésünket, mondanivalónkat és reakcióinkat.

Kiemelt témáim


Tudásalapú érdekképviselet

A tudásalapú érdekképviselet szóösszetételét tekintve a valós önismereten alapuló gyakorlatias gondolkodás. Máskülönben egy szükséges feltételrendszer is, ahol az egyik a másik nélkül nehezen tud mentális egyensúlyt teremteni. Ha nem világos/egyértelmű, hogy milyen keretek között, mi és/vagy ki mellett köteleződünk el, akkor az sem lehet világos/egyértelmű, hogy valóban azt a termést „zsákmányoljuk” be, ami valóban a javunkat szolgálja.

Teremtő vezetés

Vállalatoknál, cégeknél az értékteremtő stratégia része lehet a vezetői felhatalmazással szerveződő munkacsoportok komplex, problémamegoldó aktivitása, ahol a rendszer rugalmas erőforrásként használja a dolgozó motivációit és mentális egészségét.

A komplex szervezeti működésnél a vezetés sémái és módszertana már túlmutat azokon a rutinokon, ahol jellemzően fentről - külső kontroll - irányítják lefelé...

Stresszkultúra

A stressz az életünk része, elkerülhetetlen társ a mindennapokban. Amikor akcióba kezd, akkor a személyiségünk szűrőjén keresztül a testünk és lelkünk azonnali reakcióba lép, aktiválja az alkalmazkodó képességünket.

Általánosságban akkor beszélünk stresszről, amikor a környezetünkből beáramló kényszer, megterhelés vagy lehetőség meghaladja az erőforrásainkat, azaz, úgy értelmezzük...

Cél-feladat folyamat

Életünk során számos olyan esemény, szituáció, határhelyzet felbukkan, amelyek a változás lehetőségét kínálják, még a legsúlyosabb krízisekben is benne van a pozitív kimeneteli állapot.

Ha olyan begyakorolt technikával kívánjuk megoldani a kialakult élethelyzetet, amelyek már előtte sem hozták a várt eredményt vagy nem adtak tartós megoldást, nagy eséllyel ekkor sem lesz másképpen.

Inspiráló gondolatok

Soltesz Szilard

Social Links